• Heller ikke jeg. Jeg ville langt hellere selv stå for at investere pengene. Men jeg er så også allerede aktiv investor, og så er jeg i gang med en uddannelse, hvor jeg nok kommer til at sidde i en bank og lave markedsanalyser når jeg bliver færdig.

    • Ja og selv mennesker der ikke er særlig aktive inden for investering eller ikke har meget viden om det kan jo stadig give deres penge til pensionsselskabet og bare lade dem håndtere det.

      Man kunne jo også bare lade det være ligesom kirkeskat - man bliver automatisk meldt på ordningen men man kan også takke nej og klare det selv.

            • Hvordan det? Det var vidst aktuelt engang, men ikke mere siden sidste år, hvor skattereglerne for ETF’er blev lavet om.

              Hvis de er lagerbeskattet, så er det eventuelle afkast vel betalt af (skattemæssigt), når de sælges? Eller overser jeg noget?

              • Jeg snakker ikke om skat, men om den pris du betaler udbyderen for at eje en del af investeringsforeningen eller ETF’en. Den ligger ofte mellem 0,1%-1% af kursen, som så trækkes ud til udbyderen, og du derfor mister noget af renters rente effekten af. Udenlandske ETF’er er generelt billigere end danske investeringsforeninger, så jeg foretrækker personligt at købe ETF’er der står i euro fra for eksempel iShares eller VenEck. Så står jeg ikke med valutarisiko, men sparer stadig penge i forhold til hvad eksempelvis Sparindex og Danske Bank tager for deres investeringsforeninger.