• Absolut! Jeg overvejede også planck-enheder pr. attowatt (pl/aW) og alen pr. microvolt-ampere (al/μVA). Eller femtojoule/kvadrattønde (fJ/tø²?), men kræver at folk kender bredden på bilen så det er nemmere at regne ud hvor mange gange bilen skal køre frem og tilbage på det kvadratiske areal for at have “dækket” det.

    Er dog en lille smule i tvivl om den korrekte forkortelse for alen. Og tønde. Og behøver man at angive kvadrattønde? Eller er det implicit at en tønde er kvadratisk? Skal nødigt blive for besværligt til at folk gider bruge det … 🤔

    Sidespor — det giver en varm følelse at angive afstande i arealmål 😍

    • Jeg kan også rigtig godt lide tanken om at benytte planckenheder til at måle elbilers effektivitet. Jeg kom dog også på et par forskellige andre meget (lidt) oplagte muligheder. Jeg startede med at kigge på astronomisk enhed (AU) per ton TNT ækvivalent, som jo er super praktisk. Derefter prøvede jeg med AU per tønde olie ækvivalent energi.

      Den bedste enhed jeg kunne finde blev dog astronomisk enhed per Little Boy. Den havde ifølge wikipedia en energiudladning på 63 TJ, hvilket betyder at 1 AU/Little Boy vil svare til praktiske 8,54845 km/kWh hvis jeg har regnet rigtigt.