God weekend

  • Glad fredag! Jag håller på att skriva en enkel men utbyggbar AutoModerator för Lemmy som konfigureras på samma sätt som AutoModerator på gamla Reddit (skriv bottens åtgärder i en konfigfil). Den borde ha varit färdig innan kl. 7 idag (så den kan posta fri snak fredag-tråden) men jag som icke-professionell programmerare är mycket långsammare än jag förväntar.

    Tredjepartsappar på Reddit går under imorgon och från vårt mysiga lilla hem får vi spana över de diverse åsikter på /r/Denmark omkring ämnet. Det värmer i hjärtat att se folk som reklamerar för feddit.dk där (hej @VonReposti och @SorteKanin)!

    • Jag håller på att skriva en enkel men utbyggbar AutoModerator för Lemmy som konfigureras på samma sätt som AutoModerator på gamla Reddit (skriv bottens åtgärder i en konfigfil). Den borde ha varit färdig innan kl. 7 idag (så den kan posta fri snak fredag-tråden) men jag som icke-professionell programmerare är mycket långsammare än jag förväntar.

      Er det open source? Andre instanser kan måske også have nytte af det.

      I princippet bør en automod også køres af instansen selv synes jeg.

      • Japp, den blir open source när jag är klar med schemamodulen och den ska såklart inte köras av mig utan instansens administratörer, eftersom AutoModerator har moderatorprivilegier.

    • Sig til hvis du vil have hjælp med botten :)

      Hvis du ikke føler for at lave den fuldt open-source kan vi evt også bare arbejde sammen på den i dit private repo, selv hvis du putter regler på der gør at jeg skal lave pull-requests :P

      • Tack för hjälpen! Den ska bli open source men jag brukar publicera källkoden innan jag har testat programmets grundläggande funktioner och bekräftat att den fungerar som den ska - är det inte så man gör i open source där man får publicera inkomplett kod?

        • jeg er ikke helt sikker på hvad du prøver at sige, men yep? open-source betyder blot at alle kan se kilde-koden, funktionalitet er ikke nødvendigt

          det lød som at du holdt tilbage på at dele koden med folk til at du følte at kodebasen var i et godt sted :P

          btw hvad sprog har du valgt at skrive botten i?

          • Beklagar, är det språket som gör det oklart? Det jag frågade är om det är standard inom open source att publicera kod som inte är funktionell än.

            Botten skrivs i Python, liksom Reddit-arkiveringsbotten vars källkod finns här. Som den dåligt skrivna koden visar är jag inte professionell programmerare.

            Jeg kan prøve at skrive på dansk hvis det er svært at læse svensk.

            • Det var måske noget med google translate der gik galt :p den lavede i hvertfald noget sjovt dobbelt negativt Tror python er det eneste sprog jeg ikke ville skrive, men det kan være at du ser en bot i et andet sprog inspireret af din bot i fremtiden :)