Dat komt mij niet heel verrassend over? Naar mijn ervaring is het echt de slechtste bezorger van allemaal.

Wat is jullie ervaring met DHL en anderen?

  •  Joey   ( @jnp@feddit.nl ) 
    link
    fedilink
    Nederlands
    811 months ago

    Bij mij is het altijd een bijzonder frustrerende ervaring. Net als bij PostNL kan je instellen dat het pakket standaard naar een pick-up point naar keuze wordt verzonden. Bij PostNL gaat dat altijd goed (tenzij het pakket door de brievenbus past of te groot is voor een pick-up point). Bij DHL heeft het nog nooit gewerkt.

    Tenzij het pakket verzonden wordt door DHL Express, dan is het is de ervaring vaak erg prettig.

  •  eldain   ( @eldain@feddit.nl ) 
    link
    fedilink
    Nederlands
    511 months ago

    Als ik er niet ben gaat het pakket naar een stinkende dierenwinkel of de vriendelijke werkeloze kettingroker om de hoek, maar het was nooit gedoe om paketten met dhl te ontvangen. Ook verzenden gaat gemakkelijk, tenzij je het wil verzekeren of naar een bedrijf wil sturen, het online formulier verwacht gewoon voorletter + achternaam. Ups en dpd hebben voor mij al meer frustratie opgeleverd door hun keuze van ophaalwinkel. 2km fietsen of een kringloop die te chaotisch is om je pakket te vinden…

  •  nietbeschikbaar   ( @nietbeschikbaar@feddit.nl ) 
    link
    fedilink
    Nederlands
    5
    edit-2
    11 months ago

    Tot een jaar of twee geleden vermeed ik DHL als de pest, maar sinds een lokaal bedrijf als depot fungeert voor DHL en er lokale chauffeurs worden ingezet, zweer ik bij DHL.

    PostNL daarentegen is 10x niks, inaccurate verwachte bezorgtijden en kan mij de laatste keer dat ik een pakket de volgende werkdag ontving, niet eens meer herinneren.

    Met andere woorden, welke koerier dan ook, ervaring kunnen enorm verschillen afhankelijk van de locatie.

    •  Safeguard   ( @Safeguard@beehaw.org ) OP
      link
      fedilink
      Nederlands
      211 months ago

      Of misschien door te weinig betalen en daardoor een bepaald type voor je hebben werken.

      Maar een “cluster” van mensen dat elkaar kent helpt dan weer voor een controle aspect?

  •  eendjes   ( @eendjes@feddit.nl ) 
    link
    fedilink
    Nederlands
    311 months ago

    Staat dat het vanwege minder vracht en dalende tarieven zijn. Dat verbaast mij eigenlijk niet, ik ken bijna niemand die goede ervaring heeft met DHL (inclusief mijzelf). Op dit moment bestel ik niet meer dingen als DHL de enige keuze zijn.

  •  karbonkel   ( @karbonkel@beehaw.org ) 
    link
    fedilink
    Nederlands
    2
    edit-2
    11 months ago

    Mijn huidige ervaring met DHL is goed. We hebben een erg prettig afhaalpunt op honderd meter afstand en ook als ze langskomen gaat het tegenwoordig goed (maar we kiezen 9 van de 10 keer voor het afhaalpunt). Prettig ook dat we dezelfde ochtend nog kunnen wijzigen hoe we het pakket geleverd willen hebben (thuis of afhaalpunt). Bij PostNL moet dat vaak nog rond 12 uur 's nachts als je mazzel hebt (en anders is het “haha, had je maar om 01:28 wakker moeten zijn, sukkel, nu kan het lekker niet meer”).

    Overigens is DPD volgens mij bij uitstek de slechtste dienst…

  •  FedditAlt   ( @FedditAlt@feddit.nl ) 
    link
    fedilink
    Nederlands
    111 months ago

    Bij DHL heb ik nooit wat te klagen. Houden zich altijd aan mijn bezorgvoorkeur. POSTNL daarintegen brengt m’n pakket elke keer naar de buren ookal heb ik gevoelsmatig op tig plekken aangegeven dat ik dat niet wil.

  •  Lewistrick   ( @Lewistrick@feddit.nl ) 
    link
    fedilink
    Nederlands
    1
    edit-2
    11 months ago

    Wat mij betreft is DHL op PostNL na de minst slechte. Maar we gaan eigenlijk standaard voor een pakketpunt omdat onze voordeur een beetje verstopt zit waardoor eigenlijk iedereen moeite heeft met het vinden van ons huis. Enige uitzondering hierop is Picnic, maar die telt eigenlijk niet.