Tällainen oli budjettiehdotus

  • Valtiovarainministeriön budjettiehdotus on 10,1 miljardia euroa miinuksella. Se tarkoittaa sitä, että Suomi joutuisi ottamaan noin kymmenen miljardia euroa velkaa ensi vuodeksi.
  • Budjettiehdotuksessa kevennettäisiin työn, polttoaineiden ja oluen verotusta. Viinien ja väkevien alkoholijuomien verotusta kiristettäisiin ja nikotiinipussit tuotaisiin verolle.
  • Budjettiehdotuksessa suunnitellaan myös muun muassa pysyvää rahoitusta Ukrainalle vuosittain ja lisää rahaa poliisille ja Puolustusvoimille.
  • Budjettiehdotuksen mukaisesti Suomen säästöt kasvaisivat sitä mukaa kun hallituskausi etenisi. Hallitus aloitti tehtävänsä tänä vuonna ja seuraavat vaalit ovat alustavasti vuonna 2027.
  • Yhä edelleenkään ongelma velassa ei ole sen absoluuttinen määrä vaan se, mihin sitä käytetään. Esimerkiksi tuo Marinin hallituksen koronakriisivelka meni kaiken maailman kannattamattomille yrityksille, artisteille yms. turhaan. Sama tietysti näyttäisi käyvän tässäkin, eli sinänsä ei tämäkään parempi ole.

    Mitä taas tulee ns. tuhoon, niin akselerationismin koko idea on siinä, että hommaa kiihdytetään niin paljon, että sitten saadaan vallankumous ja siten myös haluttu yhteiskunnallinen muutos aikaan. Päästäisiin kapitalismista eroon tällä, eli en näe mikä tässä olisi ongelma.

    •  tyo_ukko   ( @tyo_ukko@sopuli.xyz ) 
      link
      fedilink
      suomi
      5
      edit-2
      10 months ago

      Ei olisi yhtään kovaa dataa näyttää siitä miten tuo koronakriisivelka meni vääriin käsiin?

      Akselerationismin avulla päästäisi kyllä aika monesta muusta asiasta eroon ennen kapitalismia, että ei kannata sitä millään lailla ainakaan hyvänä juttuna pitää. Hyvältä selittelyltä se kyllä vaikuttaa, sitten kun on talous ryssitty täysillä niin voi mennä kertomaan ettei tässä millään tavalla epäpäteviä suinkaan oltu, ihan vaan tämmöisiä akselerationisteja.

      •  sham1   ( @shami1kemi1@sopuli.xyz ) 
        link
        fedilink
        suomi
        1
        edit-2
        10 months ago

        Ei siitä dataa ole, koska ko. data ei voisi vastata arvokysymyksiin. Kyllähän jos niitä koronatukia puolsi niin varmasti menivät oikeaan osoitteeseen. Kysymys kuuluukin että puoltaako ihminen tällaista markkinoiden vääristelyä kun yrittämisen riskit kolkuttelevat muuttuvien ulkoisvaikutusten myötä.

        Ei koronan takia olisi tarvinnut tukia antaa, vaan se oli ihan arvovalinta Marinin hallitukselta. Tietysti siitäkin oltaisiin kitisty jos eivät olisi tukia antaneet, mutta silti kyseessä on arvovalinta siinä missä muukin politiikka.

          • En yhtään ihmettelisi että jotkut jopa olisivatkin hyväksyneet sen, jos se olisi tullut suosikkipuolueelta. Näillä tyypeillä ei hirveästi olisi loogista ajattelua tai arvopohjaa, mutta minkäs sille mahtaa. Idiootteja on joka lähtöön.