• Ensimmäiseltä sairauspoissaolopäivältä ei tarvitse maksaa palkkaa.
  • Enintään vuoden määräaikainen työsopimus ei vaadi erityistä perustetta.
  • Työntekijän irtisanomiseen riittää ”asiallinen syy”.
  • Oikeutta tukilakkoihin ja poliittisiin lakkoihin rajoitetaan.
  • Laittomaan lakkoon osallistumisesta 200 euron seuraamusmaksu työntekijälle.
  • Paikallinen sopiminen laajennetaan ohi työehtosopimusten ja luottamusmiesjärjestelmän.
  • Tästä se oikeistohallituksen sekoilu alkaa.

    Jatkossa laillisia työtaisteluita ovat ne, jotka ovat kohtuullisia suhteissa tavoitteisiin ja joiden vaikutukset kohdistuvat vain työriidan osapuoliin.

    Eikö tämä käytännössä tee lakkoilusta mahdotonta tietyille ammateille? Esimerkiksi julkisen liikenteen kuljettajien lakkoilu vaikuttaa väistämättä matkustajiin. Paskalta varmasti tuntuu.

    Paikallinen sopiminen laajennetaan ohi työehtosopimusten ja luottamusmiesjärjestelmän.

    Tämä “paikallinen sopiminen” on puhtaasti vain työntekijän oikeuksien polkemista. Mikään työehtosopimus ei kiellä paikallista sopimista - kunhan TES:n minimiehdot täyttyvät. Ainoa syy tehdä tätä on tarjota paskempia työsopimuksia mm. maahanmuuttajille, joita on helppo höynäyttää.

    Ensimmäiseltä sairauspoissaolopäivältä ei tarvitse maksaa palkkaa.

    Kivaa ottaa palkaton sairaslomapäivä esim. pahan migreenin tai ruokamyrkyryksen takia.

    Työntekijän irtisanomiseen riittää ”asiallinen syy”.

    Tällä voi jopa olla positiivisia vaikutuksia - jos työntekijän palkkaaminen on yrityksille pienempi riski, pitäisi työn saaminenkin helpottua.

    •  ananas   ( @ananas@sopuli.xyz ) 
      link
      fedilink
      suomi
      9
      edit-2
      1 year ago

      Tuo lakkoiluoikeus on semmosta, et jossei oma ammattiliitto huua tosta kohtuullisen kovaa niin menee liitto vaihtoon.

      Paikallisesta sopimisesta samaa mieltä. Itteen toi ei satu, ku mulla on millä neuvotella, mut joku vastavalmistunukki on tosi huonossa tilanteessa jos sille sanotaan et ota tai jätä.

      Mut näitten kahen asian yhdistelmä on se mikä oikeesti huolettaa.

    • Tämä “paikallinen sopiminen” on puhtaasti vain työntekijän oikeuksien polkemista. Mikään työehtosopimus ei kiellä paikallista sopimista - kunhan TES:n minimiehdot täyttyvät. Ainoa syy tehdä tätä on tarjota paskempia työsopimuksia mm. maahanmuuttajille, joita on helppo höynäyttää.

      Jäitä hattuun. Paikallinen sopiminen vaatii yhä toiseksi osapuoleksi ammattiliiton, ja vielä erikseen on kirjattu että sen pitää olla aito ammattiliitto eikä työnantajan kehittämä varjoliitto.

  • On hieman huvittavaa, että työssäkäyvä ihminen äänestäisi valtaan hallituksen, joka rajoittaa työssäkäyviltä: lakko-oikeutta, sairausloman korvauksia, työsuhteen turvaa ja muilla tavoin työntekijän oikeuksia.

    Luulin että tällainen sekoilu on lopetettu?

    • Kokoomuksella o Suomen puolueista paras PR-osasto, siitä ei pääse mihinkää.

      Toi lakko-oikeuksien rajottaminen on hurjaa, ku se tuntuu olevan se tehokkain tapa saaha asioita läpikin.

      Musta on kans jotenkin hullua et laskeskelin joskus et vaikka oon aika hemmetin kaukana pientuloisesta, niin silti ku ei oo sitä vanhaa rahhaa, niin jos taloutta miettii niin ei kannattais Kokkareita äänestää.

        • No, minä en ihmettele hirveästi. Katsoin joku aika sitten puolueiden Tampereen piirijaoksien kotisivuja. Persut kertoo hyvin aikaisessa vaiheessa “moi, ollaan Torilla päivinä nönnönnöö, tuu jutteleen”. Sen lisäksi ne osaa käyttää kanavia mitä suurempi osa ihmisistä lukee.

          Aika monella muulla puolueella oli lähinnä “haluukko vaikuttaa, tai kuulla mitä me hommaillaan, no liity meihin, tässä o jäsenmaksutilin numero”. Hyvällä mäihällä on laitettu joku sähköpostiosoite, joka on about yhtä kasvoton kuin betoniseinä. Ei houkuttele oikein toimintaan. Vassarit sentää sanoo et voi osallistuu liittymättäkin jos kiinnostaa, mutteivät sitten anna mitään selkeetä infoa miten semmoinen sitten onnistuis.

          Persujen edustajat on myös usein huomattavasti helpommin lähestyttäviä kuin minkään muun puolueen, ja se tekee todella paljon. Mää oon sanonu monesti että Persut on omasta mielestä pahinta mitä Suomen politiikalle on meikän elinaikana tapahtunu, mut jopa mun täytyy myöntää että se sakki tuntuu huomattavasti vähemmän rakentelevan omia norsunluutornejaan, ja muitten pitäis ottaa siinä niiltä mallia.

  •  IDe   ( @IDe@lemmy.one ) 
    link
    fedilink
    suomi
    111 year ago

    Tiesin että sieltä on tulossa paskaa, mutta en kyllä odottanut näin paljoa. Ei ihme että Orpolla oli niin kova tarve välttää sinipunahallitus.

  •  MRPP   ( @MRPP@sopuli.xyz ) 
    link
    fedilink
    suomi
    11 year ago

    Ranskassa on sekoiltu iha vastaavasta uudelleenlinjaamisesta nyt kuinka monta viikkoa jo?

    Huolestuttavia linjauksia, ihme että mukana ei ole jotain muutakin hullua.