Taas mennään saatana

  •  eri   ( @eri@sopuli.xyz ) 
    link
    fedilink
    suomi
    14
    edit-2
    1 year ago

    Naureskelin, että KD:lle kamelin selkä tuntui olevan ilmastoabortti-puhe (ja erityisesti sanavalinta abortti), eikä niinkään kaikki muu mitä Junnilasta kävi ilmi.

    • Aborttia lukuunottamatta taitaa olla molemmat tahot samalla koti-uskonto-isämmaa akselilla.

      Huomionarvoista on myös se, että uutisen mukaan 24/29 puolesta äänestäneestä oli perussuomalaisia. Kyse ei siis ole ainoastaan parista edustajasta per puolue.

    • KD ei äänestänyt esityksen puolesta:

      Oikaisu 1.7. kello 8.24. Jutussa uutisoitiin aluksi viidestä nykyhallituksen ministeristä, jotka olisivat äänestäneet perinneyhdistyksen rahoituksen puolesta. Ministereitä oli kuitenkin vain kolme. Toisin kuin jutussa aiemmin mainittiin, kokoomuksen Elina Valtonen ja kristillisdemokraattien Sari Essayah eivät kannattaneet talousarvioaloitetta.

      Jutussa kerrottiin alun perin, että SS-miesten perinneyhdistyksen rahoituksen puolesta äänesti yhteensä 24 perus­suomalaista, kolme kristillisdemokraattia ja kaksi kokoomuslaista. Jutun alkuperäisen version mukaan 125 kansanedustajaa äänesti esitystä vastaan ja 45 oli poissa. Oikeasti rahoituksen puolesta äänesti yhteensä 25 perus­suomalaista, kaksi kokoomuslaista sekä WilleRydmanin eduskuntaryhmä. 123 kansanedustajaa äänesti esitystä vastaan ja 48 oli poissa.