Tämä näytti olevan useammallakin <aliredditin lemmy/kbin-vastineella>, mutta aattelin nakata tännekin, kun tuntuu et nää “EU tekee jotain järkevää” - uutiset jää usein vähä katveeseen Suomen mediassa.

  • Jolla on mielestäni tosi hyvä esimerkki suht modernin näköisestä puhelimesta, jossa oli helposti vaihdettava akku. Se oli sellaisessa välitilassa nykypuhelinten ja vanhempien kännyköiden välillä. Uudet on liimattu kiinni, ja vanhat aukesi liian helposti, jos kännykkä esim putosi maahan.

    Jollan sai auki ilman työkaluja, ja vaihdettavasta takakuoresta oli tehty osa kännykän ulkoasua. Vähän niinkuin nykypäivän suojakuoret. Jollan muuhun huollettavuuteen en osaa ottaa kantaa.

  • Kolmea iPhonea lukuunottamatta jokaisessa muussa puhelimessani on ollut vaihdettava akku mukaanlukien nykyisessä XCover 6Pro:ssa. Aika vähissä on vaihtoehdot aina uutta puhelinta katsellessa, kun ihan sama mihin vaihtaa, niin jostain ominaisuuksista joutuu luopua. Tähän vaihtaessa hävisi IR lähetin, kuvan vakaaja, tehokas DAC sekä huippulaatuiset mikrofonit.

    •  ananas   ( @ananas@sopuli.xyz ) OP
      link
      fedilink
      suomi
      41 year ago

      Jep, itellä on kans vaihdettava akku nykyisessäkin puhelimessa, ja on noita tultu “ei käyttäjän vaihdettavista” laitteistakin joskus itse vaihdettua akkuja, mutta veikkaan että mulla on siihen hommaan astetta paremmat työkalut ja onhan se kivaa kun takuu ei lopu välittömästi siihen.

  • Mikä estää tekemästä puhelimen missä akku menisi sisään samalla lailla kuin sim kortti? Eli sellainen lokero sille. Vissiin ei vaan valmistajia kiinnosta kun helpompaa laittaa käyttäjät ostamaan uusi puhelin parin vuoden välein?